Isänpäivänä herkuteltiin ''Arskan-paistilla'' (saatiin kiva paistiohje naapurilta,kiitosta vaan)perunamuusilla ja rakuuna-porkkanoilla...kastike tehtiin paistin kanssa muhineista juureksista ja kermasta

 

ARSKAN-PAISTI:

Pyöröpaisti(highland cattle)

suolaa,valkopippuria

voita

Hiero lihaan mausteet ja anna paistin olla huoneenlämmössä ainakin 2 tuntia.Ruskista liha kauttaaltaan pannulla,voissa.(käytin voi/öljyseosta)

PATAAN:

1 sipuli,kuorittuna ja lohkottuna

valkosipulia oman maun mukaan

2 porkkanaa paloina

Maustepippureita n.10

2-3 laakerinlehteä

lihaliemikuutio

2-3 rkl siirappia

1 omena kuorittuna ja paloiteltuna

 3 dl vettä

 

Huuhdo myös paistin mehut pannulta mukaan.Laita kaikki ainekset pataan lihan kanssa.Lykkää pata uuniin ja anna kypsyä 3 tuntia 200 asteessa.Valele paistia n.1/2 tunnin välein liemellä,lisää nestettä tarvittaessa.

Kastiketta varten soseutin liemen ainekset ,lisäilin ruokakermaa ja mausteita.Kiehautin hetken.