1242589847_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Oli tässä puhetta,erään Hyvän ystäväni kanssa,siitä miten paljon piilorasvoja tuleekaan syötyä ihan huomaamatta esim.juustoissa,kermoissa jne.niinpä kaappasin kaikki tuorejuustojen jämät jääkaapista ja tälläsin ne sämpyläkiekkojen täytteeksi ja päätin jättää tuollaiset herkut taas muiden syötäviksi Silmänisku sämpylöiden täytteenä siis,jämät ruohosipuli-ja valkosipulituorejuustoista(15 %).Taikinassa taas pellavansiemeniä Nolostunut

Täytyy sanoa,että oli äärettömän herkullista keiton kera Kieli ulkona

 

JUUSTOISET-SÄMPYLÄKIEKOT:

2 dl vettä

nokare hiivaa

ropsaus suolaa ja sokeria

1 dl kaurahiutaleita

4 rkl pellavansiemeniä

1/2 dl öljyä

vehnäjauhoja

tuorejuustojen jämät (tai/+ vaikka juuston kannikat raastettuna)

 

Liuota hiiva lämpimään veteen.Lisää suola,sokeri,kaurahiutaleet ja pellavansiemenet.Sekoita hyvin.Lisää myös öljy ja sekoita joukkoon jauhoja,niin paljon,että saat pehmeän kulhon reunoilta irtoavan taikinan(taikina oli vähän tarttuvaa,mutta kohotuksen jälkeen vaivasin sitä hyvin jauhoja apuna käyttäen)Kohota kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikina ja kauli se levyksi.Levitä levylle tuorejuustot ja/tai juustoraaste.Kääri levy rullalle(aivan kuin pullaa tekisit) ja leikkaa muutaman sentin paksuisiksi paloiksi.Nosta palat leivinpaperin päälle,pellille.Kohota.Voitele vedellä ja ripota päälle pellavansiemeniä.Paista 200-225 asteessa kauniin ruskeaksi.

Sämpylät olivat kivan rapsakoita päältä ja pehmeitä sisältä tuoreeltaan.Seuraavana päivänä oli pehmennyt myös päältä,mutta oli erittäin maukasta vielä.

1242589839_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1242589855_img-d41d8cd98f00b204e9800998e