1517762.jpg

vaikka meinasin ettei tehdä...mutta,mies vaatimalla vaati ;D voihan sitä toki vapun jälkeenkin juoda :D

8 l vettä(kiehauta 4 l)
500 g fariinisokeria
500 g hienoa sokeria
kynnen kokoinen muru hiivaa
2 sitruunaa + kuoret

Kaada kiehuva vesi sokereiden päälle ämpäriin.Lisää loput vedet(4 l) ja murustele hiiva joukkoon.Pese sitruunat hyvin ja kuori ne ohuleti.Lisää kuoret ja viipaloidut sitruunat siman joukkoon.Anna käydä huoneen lämmössä vuorokausi ja pullota.Jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja rusinoita.Kierrä korkit kevyesti kiinni ja nosta viileään.Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan!Jos siman tekeminen jäi viime tippaan,voit antaa sen olla 3 vuorokautta huoneen lämmössä ja pullottaa vasta sitten!