Kokeilin taas marenkileivonnaista...tämän ohjeen otin Leivontaherkut korteista.Aikas hankala oli kääriä marenkilevyä rullalle :/ mutta hyväähän tuo oli ;D väliin laitoin mansikkasosetta ja rahka-kermaseosta.

POHJA;
4 munan valkuaista(huom.huoneenlämpöiset kanamunat)
1 tl etikkaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria

Säädä uuni 175 asteeseen.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Vatkaa valkuaiset ja etikka kovaksi vaahdoksi,isossa kulhossa.Lisää puolet sokerista,vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.Sekoita loppu sokeri ,maissitärkkelys ja vaniljasokeri keskenään.Lisää seos vaahtoon,vähän kerrallaan,koko ajan vatkaten.Vaahdon kuuluu olla kovaa,niin ,että voit ,vaikka kääntää kulhon ylösalaisin,eikä mitään valu pois ;)Levitä vaahto leivinpaperille,niinkuin kääretorttutaikinankin.Paista marenkia uunin keskitasolla noin 15 minuuttia,kunnes pinta on saanut hieman väriä.Sokeroi marengin pinta ja kumoa se leivinpaperin päälle ja jäähdytä.

TÄYTE:
maitorahkaa
kermavaahtoa
mansikkasosetta(muistakin marjoista tehty sose käy)
(sokeria oman maun mukaan)

Levitä täyte marenkilevylle.Kierrä pohja löysähköksi rullaksi.Laita viileään hetkeksi tekeytymään.Voit myös koristella tortun kiivihedelmillä tai masikoilla tms.