1144787.jpg

Lanttulaatikkoa ehdottomasti ;)

n.2 kg lanttua
1 tl suolaa
vettä
n.5 dl keitinlientä
1 prk ruokakermaa(2,5 dl)
2 dl korppuajuhoja
4 rkl siirappia(laitoin kyllä enemmän)
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl valkopippuria
1 tl suolaa
2 munaa
PINNALLE,korppujauhoja ja oivariinia(tai voita t.margariinia)

Kuori ja pilko lantut.Keitä ne suolatussa vedessä täysin kypsiksi.Ota liemi talteen ja soseuta lantut.Sekoita korppujauhot ja ruoakerma ja anna turvota noin 5 minuuttia.Sekoita korppujauhoseos,keitinlientä,mausteet ja kanamunat,lanttusoseeseen.Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita(tai oman maun mukaan)Sekoita tasaiseksi.Kaada Voideltuihin uunivuokiin,ripottele päälle korppujauhoja ja muutama nokare oivariinia.Paista 175 asteessa,alatasolla noin 1 tunti 45 minuuttia.

1144785.jpg

tässä uuniin menossa.