385684.jpg

Teki mieli jotain leipoa ja päädyin sitten patonkiin...

3 dl vettä
1/2 hiiva
ripaus suolaa
1 rkl haluamaasi yrttiä(esi.oregano,basilika tai yrttisekoitus)
1 valkosipulin kynsi heinonnettuna
1/2 dl öljyä
n.6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi ja sekoita siihen hiiva.Lisää suola,yrtit,valkosipuli ja öljy.Alusta taikina jauhoilla,lisää niitä niin paljon että taikina irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa.Nostata taikinaa ainakin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.Leivo kaksi isompaa patonkia tai kolme pienempää.Nostata vielä pellillä,tee vinot viillot terävällä veitsellä ja paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi!!
Omani menivät hieman ''pipariksi''kun piti lähteä lääkärireissulle...nopsasti väänsin patongit,tein huonot viillot ja lykkäsin ne uuniin...loppu jäi ukkokullan hoidettavaksi!!;)