419172.jpg

Tämän ohjeen löysin uusimmasta Etiketti-lehdestä...aivan ihana kakku...omani hieman epäonnistui,tein ohjeen mukaan ja  voitelin vuoan,no kakkuhan tarttui vuokaan kiinni,joten jos joku tätä kokeilee,kannattaa vuoka myös jauhottaa korppujauhoilla tai laittaa leivinpaperi alle!!Pinta on epätasainen tarttumisen vuoksi...

300 g raastettuja porkkanoita
200 g mantelirouhetta
8 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
1 tl leivinjauhetta
5 valkuaista
ripaus suolaa
5 keltuaista
4 rkl kuumaa vettä
200 g sokeria

Raasta porkkanat ja sekoita kaikki kuivat aineet joukkoon.Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa, kovaksi vaahdoksi.Lisää keltuaisiin vesi ja sokeri ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.Kääntele ensin keltuaisvaahdon joukkoon porkkanaseos ja viimeiseksi valkuaisvaahto.Kaada taikina voideltuun(ja korppujauhotettuun) irtopohjavuokaan.Paista 175 asteisesa vuoassa noin tunnin verran.Voit laittaa kakun päälle leivinpaperin paistamisen puolessa välissä.(itse paistoin uunin alatasolla)Jäähdytä kakku!

KUORRUTE:
3 rkl vahvaa kahvia
2 rkl voita
1 1/2 rkl kaakaojauhetta(tummaa)
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl tomusokeria

Sulata voi kahviin ja lisää muut aineet.Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle.


419174.jpg

...mutta hyvää on!!