378883.jpg

Maku vie Italiaan ohjelmassa tehtiin tätä ruokaa...ihmettelen vaan kun annetun ohjeen mukaan nestettä ruokaan käytin ja se haihtui todella vähäiseksi(tosin kypsennysaika oli pitkä)...chianti viiniä minulla ei ollut,joten käytin toista merkkiä,jota jäi viikonlopun poropadasta!!Muutenkin ohje hieman muuttui ;)

elikä ,laitan ne määrät mitä minä käytin,suluissa ohjelmassa laitetut määrät

400 g naudanlihasuikaleita(ohjelmassa kokki leikkasi itse lihasta paloja,painoa hän ei siinä tainnut mainita)
1 punasipuli lohkoina( 2)
1 valkosipulin kynsi silputtuna(2-3)
kokonaisia maustepippureita 5-6
suolaa
punaviiniä niin että lihat reilusti peittyvät,minä laitoin lisäksi hieman lihalientä,kun punkkua ei ollut riittävästi

Ruskistele lihoja öljytilkassa.Lisää sipulit sekaan kuullottumaan.(ohjelmassa kokki heitti kaikki kerralla pannulle)Kaada punaviiniä lihojen päälle,niin että ne peittyvät reilusti.Lisää mausteet ja sekoita hyvin.Kun liemi alkaa kiehua,alenna lämpöä ja anna padan hiljalleen poreilla 1,5- 2 tuntia,kunnes lihat ovat kypsiä!!
Lisäkkeenä tarjosin keitettyä perunaa(suomalaisittain);) ja omena-purjosalaattia!!


378882.jpg

tässä vielä porisemassa...