401857.jpg

Täytteenä hienonnettua kalkkuna,tuorejuustoa,kermaviiliä,paprikaa ym...

POHJA:
150 g hapankorppuja
75 g voita tai margariinia sulatettuna

Hienonna hapankorput ja sekoita sulatetun rasvan kanssa.Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pala ja peitä vuoan pohja sillä.Painele muruseos vuokaan.Kostuta pohja maidolla.laita viileään.

KALKKUNATÄYTE:
200 g kalkkunaleikettä hienonnettuna
pala punaista paprikaa hienonnettuna
pala tuoretta kurkkua hienonnettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka chilikastiketta
hienonnettua persiljaa
1/2 tl pippuria
2 tlk kermaviiliä
8 liivatetta
1 rkl kiehuvaa vettä

Laita liivatteet likoamaan,kylmään runsaaseen veteen,10 minuutiksi.Sekoittele kaikki täytteen ainekset keskenään.Tarkista maku,lisää mausteita tarvittaessa.Liota puristetut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan,jäähdytä hieman ja sekoita ohuena nauhana täytteeseen.Kaada täyte hapankorppupohjan päälle,peitä kelmulla ja anna olla jääkaapissa mielellään yön yli.Koristele kakku mieleiseksesi kalkunaleikkeellä,kurkulla,persiljalle tms.