339073.jpg

Tämän ohjeen nappasin joskus Makupaloja ruokaohjelmasta...(en kyllä ihan varma tuosta ruoan nimestä ole)...;) Tuossa päällä on porkkana-perunamuusia,se olisi pitänyt kauniisti pursottaa,mutta minun pienellä kermapursottimella se ei onnistunut ja tämän ''leipurin''leivinpaperi pääsi loppumaan...alla on kevytlenkkiä siiivuina ja väleissä tomaatti,sekä juustosiivuja(polar 15%)...alkuperäiseen ohjeeseen kuului emmental-juusto ja ihan tavallinen muusi!Lisäsin keskelle vielä vihanneksia ja nokareen 13% tuorejuustoa....

1 pkt kevyt lenkkiä(itse käytin HK:n)
3 tomattia viipaleina
pala emmentaljuustoa viipaleina(itse käytin Polar 15%)

PORKKANA-PERUNAMUUSI:
6 perunaa
2 isohkoa porkkanaa
vettä,ripaus suolaa
maitoa
nokare rasvaa
suolaa,muskottia
1 kanamuna

Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.Kaada vesi pois(voit jättää tilkan keitinvettä)ja soseuta juurekset sauvasekoittimella,lisää joukkoon maitoa ,niin että saat sopivan paksuisen muusin.(tässä vaiheessa oma muusini meni hieman pilalle,kun siitä tuli liian löysä)Lisää mausteet ja kanamuna.Sekoita hyvin.
Lado vuokaan vuorotellen makkara,tomaatti ja juustosiivuja.Pursota muusi kauniisti makkaroiden päälle.Lisäksi voit vuoan keskelle laittaa vihanneksia,jos tahdot.Itse kypsensin pakastevihanneksia hetken mikrossa ja sekoitin joukkoon 13 % maustamatonta tuorejuustoa.Paista vuokaa 200 asteessa noin 1/2 tuntia,tai kunnes muusi saa kauniin värin!!