249633.jpg

Tänään syötiin Pyhäinpäivältä jääneitä ruokia ja kahveet juotiin kyläilyreissulla...iltapalaksi tehtiin Sipuli-pekonipiirakkaa...aivan tajuttoman hyvää,vaikka itse sanonkin ;O)

POHJA:
100 g margariinia
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl vettä
Nypi ainekset sekaisin ja lisää vesi.Painele taikina vuokaan ja laita vuoka viileään,kun teet täytteen!(me teimme pohjan valmiista Sunnuntai piirakkataikinasta)

TÄYTE:
5 viipaletta pekonia(me laitoimme koko paketin,150 g)
400 g sipulia(käytimme 2 isoa salaattisipulia)
1 rkl voita tai öljyä(itse hyödynsimme pekoneista irronneen rasvan)
3 kanamunaa
2 1/2 dl kermamaitoa(käytimme ruokakermaa)
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
1/2 tl timjamia(me ripottelimme päälle tuoretta basilikaa)

Kuori ja viipaloi sipulit,ripottele niille hieman sokeria.Pilko pekonit ja ruskista ne kevyesti pannulla.Laita sipulit kuullottumaan voihin/öljyyn(pekonin rasvaan).Sekoita kermamaitoon kanamunat ja mausteet.Levitä pekonit ja sipulit piirakkapohjalle ja kaada päälle kermamaito.Paista piirakkaa alimmalla uunitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia!!

249807.jpg