178545.jpg

Me käymme lähes joka viikonloppu äidilläni kyläilemässä,ja koska äidin mielestä parhaita karkkeja ovat omarit,niin tein tämän tortun tuliaisiksi!!:)

POHJA:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi,kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää yhdistetyt kuivat aineet varovasti lusikalla nostellen.Kaada pellille,leivinpaperin päälle.Paista 200 asteisessa uunissa n.8 minuuttia.Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.

TÄYTE:
n.10-15 omar karkkia pilkottuna
1 1/2 dl puolukkahilloa(sokeroitua)
2,5 dl creme vispiä
2 dl rahkaa

PINNALLE:1 pussi omar- karkkeja

Vatkaa creme vispi vaahdoksi.Sekoita rahka,puolukkahillo ja omar karkit.Lisää vaahdotettu vispi.Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle.
Valmista kuorrute.Ota kääreet pois karkeista.Pyörittele karkeista pallo käsissäsi ja laita se mikroon pehmenemään 30 sekunniksi.Kauli kelmun välissä ohueksi levyksi.Levitä kääretortun päälle.Leikkaa reunoilta ylimääräiset pois.
Itse yritin väkertää ruusuja ylimääräisestä kuorrutteesta...en ole koskaan ennen tehnyt(puolustuspuhe);O)
kuva ei ole kovin hyvä,mutta torttu oli!!:)