Innostuin sitten leipomaan,piitkästä aikaa...pitihän sitä,kun tytöt niin kauniisti laskiaispullia pyysivät ♡ tein pikkuisen erilaiset täytteet perusperiaate sama hilloa ja kermavaahtoa,mutta näissä ylemmissä käytin mascarponekermaa,jonka maustoin fariinisokerilla...nams,toisissa oli sitten tav.kermavaahtoa ja manssuhilloa.Pullataikinassa myös fariinisokeria.
PULLATAIKINA:
2,5 dl maitoa (lämmitä kuumemmaksi kuin käden lämpö,jos käytät kuivahiivaa eli n.42 asteiseksi)
1 pss kuivahiivaa + 1 dl vehnäjauhoja
1 kanamuna
1 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
3 tl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua margariinia
Lämmitä maito.Sekoita siihen kuivahiiva+jauhoseos vatkaten.Lisää sokeri,suola,kardemumma ja kanamuna.Lisäile jauhoja hyvin sekoittaen ja sulatettu rasva.Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoilta ja pohjasta,mutta on vielä pehmeää.Kohota lämpimässä paikassa,liinan alla.
MASCARPONE-KERMATÄYTE:
1/2 rasiaa mascarpone tuorejuustoa
2 rkl fariinisokeria(tai oman maun mukaan)
1 prk kermaa vaahdotettuna
Sekoita tuorejuusto ja fariinisokeri hyvin.Lisää joukkoon kermavaahto,sekoita huolellisesti hieman nostellen.
Kommentit