Joulukuu%202015%20003.jpg

Joululaatikot tein jo ajoissa pakkaseen...koska saamme Jouluksi ruokavieraita ,muuten olisin jättänyt tänä vuonna tekemättä.Perinteisesti Lanttulooraa ja Juureslaatikkoa

LANTTULOORA:

1 kg lanttusosetta (keitin lanttukuutioita suolatussa vedessä)

1 dl korppujauhoja

2,5 dl kermaa

2 munaa

1/2 dl  muscovadosiirappia

1/4 tl valkopippuria

2 tl suolaa

1/2 tl inkivääriä

1/2 tl kanelia

1/2 dl voisulaa

korppujauhoja,voinokareita

Turvota korppujauhoja kermassa hetken aikaa.Lisää lanttusose,munat ja mausteet.Lisää myös voisula.Sekoita kaikki ainekset hyvin.Kaada seos voideltuun vuokaan(käytin foliovuokia)tee kuvioita ja ripottele korppujauhoja pintaan,sekä lisää muutama voinokare.Paista 150 asteisessa uunissa 2 tuntia.

Joulukuu%202015%20001.jpg

 

Joulukuu%202015%20005.jpg

JUURESSOSELAATIKKO:

250 g juureksia soseena

(keitin porkkanaa,palsternakkaa ja bataattia)

1 pieni sipuli

1/2 kasvisliemikuutio

1 dl kermaa

3 rkl korppujauhoja

suolaa tarvittaessa

ripaus muskottia

1 tl valkopippuria

ripaus pippuria

1 muna

ruokosokerisiirappia oman maun mukaan

PINNALLE:korppujauhoja ja voita nokareina

 Keitin juurekset kasvisliemellä maustetussa vedessä,jossa oli myös sipuli.Kaadoin keitinliemen  pois jättäen noi 1 dl juuresten joukkoon.Soseutin jäähtyneet juurekset.Lisäsin soseeseen,kerman,korppujauhot,mausteet kanamunan.Sekoita hyvin.Anna hetken aikaa tekeytyä.Kaada voideltuun vuokaan,ripottele päälle korppujauhoja ja lisää voita nokareina.Paista 175 asteisessa uunissa n.1,5 tuntia.

Joulukuu%202015%20011.jpg

Perinteisesti,myös jauhelihapasteijoita tein,niistä tykkää kaikki.