Joululaatikot tein jo ajoissa pakkaseen...koska saamme Jouluksi ruokavieraita ,muuten olisin jättänyt tänä vuonna tekemättä.Perinteisesti Lanttulooraa ja Juureslaatikkoa
LANTTULOORA:
1 kg lanttusosetta (keitin lanttukuutioita suolatussa vedessä)
1 dl korppujauhoja
2,5 dl kermaa
2 munaa
1/2 dl muscovadosiirappia
1/4 tl valkopippuria
2 tl suolaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kanelia
1/2 dl voisulaa
korppujauhoja,voinokareita
Turvota korppujauhoja kermassa hetken aikaa.Lisää lanttusose,munat ja mausteet.Lisää myös voisula.Sekoita kaikki ainekset hyvin.Kaada seos voideltuun vuokaan(käytin foliovuokia)tee kuvioita ja ripottele korppujauhoja pintaan,sekä lisää muutama voinokare.Paista 150 asteisessa uunissa 2 tuntia.
JUURESSOSELAATIKKO:
250 g juureksia soseena
(keitin porkkanaa,palsternakkaa ja bataattia)
1 pieni sipuli
1/2 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa
3 rkl korppujauhoja
suolaa tarvittaessa
ripaus muskottia
1 tl valkopippuria
ripaus pippuria
1 muna
ruokosokerisiirappia oman maun mukaan
PINNALLE:korppujauhoja ja voita nokareina
Keitin juurekset kasvisliemellä maustetussa vedessä,jossa oli myös sipuli.Kaadoin keitinliemen pois jättäen noi 1 dl juuresten joukkoon.Soseutin jäähtyneet juurekset.Lisäsin soseeseen,kerman,korppujauhot,mausteet kanamunan.Sekoita hyvin.Anna hetken aikaa tekeytyä.Kaada voideltuun vuokaan,ripottele päälle korppujauhoja ja lisää voita nokareina.Paista 175 asteisessa uunissa n.1,5 tuntia.
Perinteisesti,myös jauhelihapasteijoita tein,niistä tykkää kaikki.
Kommentit