20150917_205951.jpg

Mieheni nuoruuden herkkuihin kuului Siilinkarin Pärämätsit.Niinpä hän innostui niitä kokeilemaan myös kotioloissa.Itse en ollut koskaan maistanut,näitä kuulemma Tataarien(Turkkilainen) lihapiirakoita.?Ohjeita löytyi paljon ja myös piirakan malleja.Hyviä kyllä olivat,mausteisempiakin saisivat miehen mukaan olla.Pärämätsien kanssa voi tarjota esim.sinappia,ketsuppia,tapascoa,chilikastiketta,ranskankermaa .

PÄRÄMÄTSI/PERMEC:

1 dl  maitoa

3 ,5 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

2 rkl öljyä

1 kanamuna

Sekoita  ainekset keskenään.Jätä  taikina lepäämään n.10 minuutiksi.

JAUHELIHATÄYTE:

400 g naudan jauhelihaa 

1  sipuli

valkosipulia

mausteikisi:suolaa,pippuria,paprikajauhetta tms.

myös chiliä oman maun mukaan

Silppua sipuli.Laita kaikki ainekset  kuulhoon ja surauta sauvasekoittimella hienoksi massaksi tai käytä tehosekoitinta.Kaulitaikinasta pyöreitä pohjia .Muotoile jauhelihamassasata ohuen ohuet pihvit taikinan keskelle ,niin että reunaa jää muutama sentti.Käännä reunat lihan päälle ja rypytä.Paista pärämätsit runsaassa öljyssä.Lihapuolta 3 min.ja taikinapuolta 2 min.Voit laittaa pärämätsit vielä uuniin 200 asteeseen n.10 minuutiksi.

 

20150917_210005.jpg