Elokuu%202015%20002.jpg

Pitkästä aikaa ostin kunnon possua ;) ,tämä oli ulkofilettä ja palana.Todella edullistakin oli Cittarissa,alle 4 euron pala,josta saatiin 8 pihviä.leikkasin tosiaan palan pihveiksi,enkä paistanut palaa kokonaisena.Lisänä ihan vaan perunaa ja hieman salsatyyppistä(?) salaattia.

PORSASTA KERMAKASTIKKEESSA:

Porsaan filettä viipaleina(8 palaa,jotka leikkasin siis isosta palasta)

öljy/voiseos

ripasu suolaa,mustapippuria,paprikajauhetta

1 prk kermaa/tai ruokakermaa

nokare lihaliemikuutiosta (tai käytä esim.fondia)

(pikku nokare sinappia)

ripaus yrttisekoitusta

Ruskistele huoneenlämpöiset palat voi/öljyseoksessa ja mausta.Nosta filepalat uunivuokaan.Kaada kerma pannulle ja kiehauta hieman,jotta kaikki maut tarttuvat kermaan.Lisää liemikuution pala(ja sinappi) anna sulaa kerman joukkoon.Kaada kastike lihoille ja laita vuoka uuniin 150-175 asteeseen.Anna hautua hiljalleen tunnin verran:

 

SALSA:

Pieneksi pilkottua tomaattia

pilkottua kurkkua

pilkottua paprikaa

silputtua uutta sipulia

tilkka viinietikkaa,öljyä,ripaus sokeria ja suolaa

Sekoita peineksi pilkotut vihannekset kulhossa.Yhdistä viinietikka ja muuta ainekset ja kaada kasvisten joukkoon.Sekoittele hyvin.Anna tekeytyä viileässä.

Elokuu%202015%20001.jpg