20150111_181130.jpg

Mureke on se ruoka,mitä aika useinkin tehdään(tai usein ja usein,ehkä n.kerran kk) ihan vaan siksi, kun se on niin helppo lykätä uuniin,(ja on tietysti hyvää)milloin sinällään,milloin pekonilla peitettynä,milloin täytettynä,ilman lisukkeita tai lisukkeiden kanssa,kuten tässä sipulin ja omenan...perunat kun lykkäisi vielä kylkeen niin,voiko helpompaa ateriakokonaisuutta ollakkaan...sillävälin voi käydä hiihtolenkillä tai muuten ulkoilemassa tms.ja kun tulet takaisin on sapuska valmis.

PEKONIMUREKE:

700 g jauhelihaa

3 leivänsiivua murennettuna

1 dl korppujauhoja

1 prk  kermaviiliä

1 kanamuna

2 tl suolaa

2 tl paprikajauhetta

2 tl grillimaustetta

1 tl maustepippuria

2 tl yrttisekoitusta

töräys ketsuppia

1 silputtu ja kuullotettu punasipuli

1 pkt pekonia

uunivuokaan lohkottua sipulia ja omenaa

Valmista mureke tavalliseen tapaan.Anna korppujauhon ja  leivänmurujen turvota kermaviilissä jonkun aikaa.Sekoita kaikki muut ainekset joukkoon.Voit paistaa kokepalan ja tarkistaa mausteiden määrän.Muotoile mureke ja peitä se pekonisiivuilla.Lisää murekkeen vierelle uunivuokaan lohkottua sipulia ja omenaa.Paista 175-200 asteisessa uunissa 1 tunti-45-50 min.

tabletilta%20050.jpg