Pyhäinpäivänä me söimme eräänlaisen version palapaistista.Ukkokultahan tämän kyllä valmisti <3 Meillä oli vielä yksi Limousine sonnin paisti pakastimessa ja siitä sitten tämä herkkuruoka valmistettiin.Tässä oli myös pekonia,porkkanaa,sipulia yms.ja muhi uunissa monta tuntia.Liha oli suussasulavan mureaa.Laittelen tarkempaa ohjetta myöhemmin
PALAPAISTI MEIDÄN TAPAAN:
1 kg paistia
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
timjamia
n.1 rkl vehnäjauhoja,lihojen leivittämiseen
voi/öljyseos
2 sipulia
3 porkkanaa
3 laakerinlehtiä
1 pkt pekonia
lihalientä
loraus kermaa
Paloittele huoneenlämpöinen paisti(ole tarkkana että leikkaat poikkisyin, tai osta valmiiksi paloiteltua lihaa).Mauta lihapalat ja kieputa ne vehnäjauhoissa.Paista voin ja öljyn seoksessa pannulla.Lisää joukkoon kuullotuumaan pilkotut sipulit.Nostele lihat uunivuokaan.Lisää joukkoon paloitellut porkkanat,laakerinlehdet ja pilkottu pekoni.Lisää lihalientä niin että lihat juuri peittyvät.Kypsennä ensin 200 asteisessa uunissa n.30 min.laske sitten lämpö 150 ja anna hautua n.3 tuntia.
Kommentit