marraskuu%202014%20002.jpg

Lasagnea tehtiin yhteistuumin ukkokullan kanssa,hän teki jauhelihaseoksen ja minä juustokastikkeen,sekä valmistin lasagnen loppuun.Tajusin vasta kootessani lasagnen kerroksia,että jauheliha oli ihan vaan paistettua jauhelihaa,sipulilla,paprikalla  ja mausteilla,joukossa hieman tomaattia....onneksi sentään sitä tomaattia,koska pelkäsin, että seos on liian kuiva.Minä kyselemään mieheltä,ettet sitten mitään lientä joukkoon laittanut,minä ruukaan tehdä jauhelihakastikkeen tapaisen seoksen yleensä...no ei hän ajatellut,kun ei ole ennen tehnyt,enkä minä neuvonut kun ajattelin, että osaa ;D Mutta ei hätiä,lasagnesta tuli erittäin maukasta,suorastaan mehevää.Tiedä sitten, auttoiko se,että kumosin lasagnen päälle vielä  1,5 dl kermaa...ihanan kermaista tuli tuollakin määrällä.

KERMAINEN JAUHELIHALASAGNE:

400 g jauhelihaa

2 tl paprikajauhetta

1 tl jauhelihamaustetta

1 tl mustapippuria

rouhaus chiliä

1 silputtu sipuli

pala paprikaa

1 tomaatti pilkottuna

Ruskista jauheliha ja sipuli.Lisää jokuuoon myös pilkotut paprikat ja tomaatti.Mausta seos hyvin.

JUUSTOKASTIKE:

3 rkl margariinia

3  rkl vehnäjauhoja

6-7 dl maitoa

1 pss juustoraastetta

1 tl suolaa

ripaus garam masalaa

Sulata margariini ja lisää jauhot joukkoon.Sekoittele hetki,mutta älä ruskista.Kaada pikkuhiljaa maitoa joukkoon,ensin jauho-rasvaseos on paksua ja tahnamaista.Lisää loput maidot ,niin että saat halutun paksuisen kastikkeen(ei liian ohutta,mutta ei liian paksuakaan) mausta kastike ja lisää juustoraaste.

Lado lasagnelevyjä ja kasikkeita vuorotellen uunivuokaan.Päällimmäinen kerros juustokastiketta ja tässä vaiheessa kaadoin joukkoon myös kerman.Pinnalle halutessaan hieman juustoraastetta.Paista 175 asteisessa uunissa tunnin  verran.

 

marraskuu%202014%20001.jpg