"Koska ruokien hinnat nousevat jatkuvasti, haluamme
tällä tavoin näyttää kuluttajille, että myös edullisesti on mahdollista
tehdä hyvää ruokaa, eikä ruuan kallistuminen ole syy, kääntyä einesosaston puoleen
'' suora lainaus sähköpostista, jonka sain,haasteeseen liittyen.No tokihan ajattelin yrittää,mitä saan aikaan :) Minä päädyin valmistamaan  pääruoan  ja jälkkärin... periaatteessa sain kyllä tämän aterian tehtyä 6 hengelle,siis meidän perheelle  ja alle 30 eurolla ;D Muita haastettuja voi käydä kurkimassa tuosta linkistä ja sieltä pääsee haastettujen blogeihin tietysti =)

Elokuu%202014%20016-normal.jpg

Broileri on yksi perheemme lempiruoista,muodossa kuin muodossa.Siitä on helppo valmistaa uuniruokia,kastikkeita,keittoja,kiusauksia jopa piirakoita.Vihanneksia saa todella edullisesti ja marjoja on tarjolla metsissä,senkun vaan poimii...tosin tänä kesänä ,paikka paikoin,marjoja on ollut niukemmin kerättävissä.

Valmistin  siis Juusto-Mangobroileria,Riisillä ja Pannuvihanneksilla (kasviksista olisi voinut valmistaa myös vaikka alkukeiton) sekä Vadelma-mustikkakiisseliä mascarpone-kermalla.Osa tuotteista on  Suomalaisia,ainakin kermat,kesäkurpitsa,sipuli,broileri ja marjat,osa sitten ulkomailta,kuten mascarpone,riisi,paprika,salaattijuusto ja mango.

Osa aineksista löytyi omista varastoista,eli mausteet.öljyt/rasvat,perunajauhot,sokerit,ainakin.

JUUSTO-MANGOBROILERI:

4 broilerin ohutleikettä (a 3,89 e/ rasia)

1 tl currya,1 tl paprikajauhetta,1 tl mustapippuria,ripaus suolaa

1 prk 3 juuston ruokakermaa (2,39)

2 mangoa ,kuori ja kuutioi mangot (4,29) ( 4 heng.annokseen riittää varmasti 1 kpl)

1 prk salaattijuustoa ( 1,99 e) tästä meni noin puolet

öljy/voi seos

riisi (1,89  e/pkt) Laita riisi ensimmäisenä kiehumaan,pakkauksen ohjeen mukaan (myös riisin joukkoon voisi hyvin laittaa vaikka pussin pakastevihanneksia)

Ruskista huoneenlämpöiset broilerileikkeet voi/öljyseoksessa.Mausta currylla,paprikalla,pippurilla ja ripauksella suolaa(salaattijuusto on suolaista) Nosta fileet uunivuokaan.Kuullota myös mangoja hieman pannulla ja kaada ne broilerifileiden päälle.Ripottele päälle myös salaattijuusto ja kaada joukkoon ruokakerma.Kypsennä 200 asteisessa uunissa  n.12-15 minuuttia.

Elokuu%202014%20012-normal.jpg

PANNUVIHANNEKSET:

punainen ja keltainen paprika (1,59 e)

kesäkurpitsa (0,80 e)

sipuli (nippu 0,99 e)

1 tl rosmariinia,1 tl pippuria,1 tl hunajaa,ripaus suolaa

öljy/voi nokare

Pese ja paloittele vihannekset.Viipaloi sipulia.Laita pannulle nokare voita ja tilkka öljyä.Kuullottele vihanneksia siinä hiljalleen.Laita kansi päälle ja anna hautua.(Jätä niihin suutuntumaa kuitenkin) Mausta rosmariinilla,pippurilla,suolalla ja hunajalla.

Elokuu%202014%20014-normal.jpg

VADELMA-MUSTIKKAKIISSELI JA MASCARPONEKERMA:

1 l vettä

2 dl sokeria

2 dl  vadelmia ja 3 dl mustikoita (itse poimittuja)

1 tähtianis

4 rkl perunajauhoja + tilkka vettä suurustamiseen

1 tl vaniljasokeria

2 dl  kermaa ( 1,15 e)

3rkl  mascarpone tuorejuustoa ( 1,99  e/prk)

ripaus sokeria ja vanljasokeria

Keitä mustikoista ja vadelmista,sokerilla maustetussa vedessä, mehu.Laita joukkoon tähtianis ,makua tuomaan.Poista anis.Suurusta kiisseli veteen sekoitetuilla perunajauhoilla.Anna kiisselin pulpahtaa,muutama kerta.Anna jäähtyä ja mausta vaniljasokerilla.Vatkaa kerma ja mascarponejuusto vaahdoksi,mausta sokereilla.Tarjoa kiisselin kera.

Elokuu%202014%20024-normal.jpg

Näihin aineksiin 6 hengelle meni noin 23 euroa ja neljälle n. 20 euroa...huoleti voisi ostaa mausteita tai vaikka perunajauhoja tms.jos niitä ei sattuisi olemaan ja silti pysyttäisiin tuossa alle 30 eurossa ;)