helmikuu2014%20014-normal.jpg

Kokeilulistallani,on ollut, pidemmän aikaa, Venäläinen  omenakakku ,Sharlotka,ja koska pakastimessa  omenoita vielä riittää,niin nyt oli hyvä aika kokeilla tätä herkkua.Lisänä tarjosin itsetehtyä vaniljakastiketta.

OMENASHARLOTKA:

5-6 omenaa

3-4 kanamunaa

2 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

kanelia ja tomusokeria pinnalle

Kuori ja viipaloi omenat.Levitä viipaleet leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle(minä käytin kakkuvuokaa).Vaahdota kanamunat ja sokerit.Lisää jauhot varovasti käännellen.Kaada seos omenoiden päälle.Paista 175 asteessa,uunin alatasolla 20 minuuttia ja lopuksi keskitasolla n.25 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa kakku tarjoiluvadille.Siivilöi päälle tomusokeria ja kanelia.

helmikuu2014%20023-normal.jpg

helmikuu2014%20005-normal.jpg

tältä kakku näytti ennen kanelia ja tomusokeria

helmikuu2014%20010-normal.jpg