helmikuu2014%20002-normal.jpg

Pitkästä aikaa kalamurkepihevejä...hyviä on,aika harvoin vaan tulee tehtyä,vaikka ovat hyvä vaihtoehto ainaisille jauhelihapihveille.Lapsetkin tykkäsivät paljon :) kylmä kastike turkkilaisesta jugurtista ,hieman kuin tzatziki...raastettua kurkkua,valkosipuli hieman ja mausteita.Lisäkkeenä uunissa paahdetut punajuuret ja perunamuusi.

KALAMUREKEPIHVIT:

1 pkt seitä

3 vaalean leivän siivua

1 prk ranskankermaa

1/2 raastettu sipuli

runsaasti hienonnettua tilliä

1 tl merisuolaa

1 tl valkopippuria

ripaus paprikajauhetta

1-2 rkl tomaattimurskaa

Hienonna sei monitoimikoneessa tms.Murenna leivät ja sekoita ranskankerman ja muiden aineiden kanssa yhteen.Yhdistä kalamassaan ja anna massan hetken aikaa tekeytyä.Voit paistaa koepalan,maistaaksesi onko mausteita tarpeeksi.Paista lettupannulla kalapihveihin kaunis pinta,loppukypsennä uunissa tai paista kokonaan pannulla miedossa lämmössä.

KYLMÄ TZAZIKIKASTIKE:

2-3 dl turkkilaista jugurttia

pätkä raastettua kurkkua valutettuna

valkosipulia oman maun mukaan

ripaus suolaa ja pippuria

hienonnettua tilliä

helmikuu2014%20003-normal.jpg