lokakuu%20020-normal.jpg

Pitkästä aikaa leivoin pullaa.Mielessä oli ollut jo pitkään bostonpullan teko ja nimenomaan omenasosetta täytteeksi.Hetken mielijohteesta laitoin täytteeseen myös mascarpone tuorejuustoa,mutta sen voi vallan hyvin jättää poiskin.

OMENA-MASCARPONEBOSTON:

2,5 dl maitoa

1/2  hiiva

ripaus suolaa

1 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 kanamuna

100 g sulatettua margariinia

n.8 dl vehnäjauhoja

TÄYTE:Omenasosetta ja mascarponejuustoa(hieman sokeria ja kanelia)

Lämmitä maito ja sekoita siihen hiiva.Lisää suola,sokeri,kardemumma ja kanamuna,hyvin vatkaten.Lisäile jauhoja taikinaa sekoitellen ja sekoita joukkoon myös sulatettu margariini.Alusta taikinaan loput jauhot,hyvin vaibvaten,niin ,että taikina irtoaa kulhon reunoilta ja pohjasta,mutta on pehmeää.Kohota kaksinkertaiseksi.Jaa kahteen ostaan.Kaulitse toinen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi.Levitä taikinalevylle mascarponejuustoa ja omeasosetta.Ripottele päälle hieman sokeria ja kanelia.Kääri levy rulalle ja leikkaa rullasta muutaman sentin paksuisi paloja.Nosta palat vuokaan,( käytin tavallista kakkuvuokaa,jonka vuorasin leivinpaperilla).Kohota bostonkakku vielä lämpimässä.Voitele kanamunalla ja ripottele päälle mantelirouhetta ja raesokeria.Paista 200 asteisessa uunissa,alatasolla n.45-50 minuuttia tai kunnes on kauniin ruskea ja kypsä.

Toisesta puolesta taikinaa tein siis kanelipullia.

lokakuu%20018-normal.jpg

bostonin lisäksi vielä muutama ihan tavallinen kanelipulla =P kaikki män :D

lokakuu%20033-normal.jpg