Jotain uutta,jotain vanhaa...on kiva tehdä Joulun aikaan smileyperinteisesti leivotaan ja tehdään tuttuja turvallisia leivonnaisia ja nameja,mutta on myös kiva kokeilla jotain ihan uutta.Tämän ohjeen löysin myös viime vuoden Koti ja Keittiö lehdestä.Sen verran muutin ohjetta,että en käyttänyt viikunoiden kostuttamiseen ohjeen mukaista konjakkia tai muuta alkoholia,vaan glögiä.Todella herkullista ja SUKLAISTA...HYVÄÄ yes

SUKLAASALAMI:
2 dl kuivattuja viikunoita pilkottuna
3/4 dl  glögiä (alkuperäisessä ohjeessa konjakkia tai amarettoa)
3 rkl fariinisokeria
250 g tummaa suklaata
3 rkl voita
5 muro-tai muuta keksiä
1 dl rouhittua mantelia tai saksanpähkinää
päälle tomusokeria

Laita pilkotut viikunat ,glögi(tai muu neste) ja fariinisokeri kattilaan ja kiehauta se.Jäähdytä.Sulata voi ja paloiteltu suklaa mikrossa.Anna jäähtyä n.5 minuuttia.Siivilöi viikunat.Yhdistä sulatettuun suklaaseen viikunat,murustetut keksit ja mantelirouhe.Muotoile massa pötköksi ja kääri se napakasti  folioon tai kelmuun.Laita viileään 2 tunniksi.Pyörittele jähmettynyt pötkö tomusokerissa.