Tässä sitten herkut,joita aika harvakseltaan tehdään...en tiedä kyllä miksi,kun on niin hyvää yes näitäkin tehtiin jo joku aika sitten,mieheni valmistaa aina taikinan ja täytteen ja minä sitten valmistan piiraat.En vaan muistanut taas sitä neuvoa,että noita rypytyksiä ei kannattaisi jättää tuollatavalla korkeiksi,kun ne tahtovat mustua paistettaessa wink
KUORITAIKINA:
2 dl vettä
2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita(miehen oma lisäys)

TÄYTE:
Perunamuusia
2 munaa

Sekoita kylmään veteen suola sekä jauhot hyvin,mutta varo vaivaamasta taikinaa liikaa.Leivo taikina tangoksi ja se n.22 osaan,pyöritä palat palloiksi ja paina litteämmiksi kakkaroiksi.Ripottele jauhoja väliin ja peitä leivinliinalla tai muovilla.Kauli palat ohuiksi pyöreiksi piirakankuoriksi ja pinoa keoksi ripottaen reilusti jauhoja väliin.Täytä kuoret perunamuusilla,jättäen n.1 cm reunan kääntämisen varaksi.Käännä reunat ja rypytä ne täytteen päälle.Paista piirakat 250 asteisessa uunissa,kunnes ne ovat pohjasta kovettuneet ja pinta on kauniin ruskean täplikäs.Voitele piirakat voi-vesiseoksella (me voitelimme ihan vaan voisulalla) ja peitä leivinliinalla tai voipaperilla.