Hyvää Runeberginpäivän iltaa...en viitsinyt torttuja tehdä nyt ollenkaan,niitä on niin monesti väsätty,mutta jotain haluttiin jälkkäriksi ja äänestyksen jälkeisille kahveille tässä kiva ohje myös,jos on jäänyt banaaneja kotiin tummumaan(meillä ei lapset tykkää tummista banskuista,vaikka itse tykkäänkin) syötiin vaniljajätskin kera

MAUSTEINEN BANAANIKAKKU:

200 g margariinia

1 dl sokeria

1/2 dl siirappia

1/2 dl fariinisokeria

3 kanamunaa

1,5 dl ranskankermaa(käytin  ehrmmanin)

3,5- 4 dl jauhoja

3 rkl kaurahiutaleita

1 tl kanelia

1/2 tl neilikkaa

1/2 tl inkivääriä

1/2 tl muskottipähkinää

1,5 tl leivinjauhetta

1/2 dl fariinisokeria

1 tl kanelia

3-4 banaania

sitruunamehua

Vatkaa margariini ja sokerit sekä siirappi vaahdoksi.Lisää kanamunat yksitellen,voimakkaasti sekoittaen joukkoon.Sekoita myös ranskankerma.Yhdistä kuivat ainekset ja lisää ne taikinaan.Voitele tasapohjainen kakkuvuoka ja ripottele sille fariini-kaneliseos.Lado fariiniseoksen päälle halkaistut banaanit,purista päälle hieman sitruunamehua.Nostele taikina banaanien päälle.Paista 175 asteisessa uunissa tunnin 40-45 minuuttia.

tämähän oli siis ihan keikauskakun tapainen leivonnainen,hyvää...suosittelen