Juhannuksen kahvipöytään tein hyydykekakun...raparperihillokkeesta,vaniljarahkasta(ostin minulle uutta x-tran rahkaa,joka oli namia) ja keksipohjalla oli kyllä aikas maukasta...huonompi juttu oli vaan se,ettei minulla ollut, mökillä, irtopohjavuokaa,vaan tein kakun tavallisessa,leivinpaperilla vuoratussa vuoassa,enkä onnistunut saamaan reunoista kovin kauniita,enkä myöskään ajatellut yhtään koristelua,joten se on mitä on...vaniljarahkaa
RAPARPERI-VANILJAHYYDYKEKAKKU:
200 g digestivekeksejä
75 g margariinia
Murskaa keksit.Sulata margariini ja sekoita keksimurujen kanssa.Painele vuoan pohjalle ja reunoille.Pidä kylmässä täytteen teon ajan.
RAPARPERI-VANILJATÄYTE:
2,5 dl raparperihilloketta
2,5-3 dl vaniljarahkaa
1 perk kermaa
(vaniljasokeria,kanelia )
5 liivatelehteä
tilkka vettä tai mehua
Liota liivatteita 10 minuuttia kylmässä vedessä.Vatkaa kerma.Sekoita raparperihilloke ja vaniljarahka keskenään.Maistele ja lisämausta tarvittaessa,sokerilla ja kanelilla.Sulata liivatteet kuumaan veteen tai mehuun.Kaada ohuena nauhana rahkaseokseen.Nostele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä mielellään,yön yli.Koristele.
Kommentit