Viikonloppu mökillä...puutarhahommia,puiden pilkkomista yms.vaatii tuhtia ruokaa ja sehän oli mausteinen muheva liha-makkarapata..mmm,kyllä maistui Kerrotaanpa hieman taustaa,aikomuksena oli tehdä(jälleen kerran) lihapataa,sekun on niin helppoa ja hyvää,senkun lykkäät uuniin ja jatkat hommia...mutta sitten huomasin,että grillimakkaraa oli jäänyt kaappiin,niin päätinkin lisätä ne lihapadan joukkoon muhimaan...mies hieman epäröi ensin''menitkö lykkäämään makkaraa sekaan'' mutta kun maistoi,niin tykkäsi  kaikki män

MAUSTEINEN LIHA-MAKKARAPATA:

400-500 g porsaanpaistia

porkkanaa paloina

selleriä pilkottuna/raastettuna

sipulia lohkoina

paprikaa paloina

lihaliemikuutio(sulatettuna veteen)

vettä

mustapippuria,paprikajauhetta

Savupekoni makkaraa(Kabanossi)

Ruskista lihat ensin pannulla,mausta kevyesti.Ruskistele myös juurekset.Lado kaikki ainekset pataan.Mausta reilusti mustapippurilla ja paprikajauheella(t.oman maun mukaan)Lisää vettä niin,että ainekset juuri peittyvät.Kypsennä 150 asteisessa uunissa 2-3  tuntia.Nosta lämpö 200 asteeseen.Lisää  makkarapalat padan päälle ja ktpsennä vielä niin,että makkarat saavat väriä ja kuumiavat.