Laitan tänne nyt toisenkin Donitsi ohjeen,jota tuli kokeiltua Vapunpäivänä.Näissä kohotusaineena leivinjauhe.Ohjeen otin Parhaat leivonnaiset kirjasta ja nämäkin voisi kuorruttaa esim.pomadalla tai suklaalla ja varmaan tomusokerikin käy.Tavallinen sokeri ei oikein tahtonut tarttua,kun sitä kokeilin.Donitsit olivat tosi maukkaita  taikinaan voisi varmaan,halutessaan.lisätä vaikka sitruunankuorta  pikkuisen ohje muokkaantui jauhojen osalta(taas)lisäsin enemmän jauhoja,mitä ohjeessa käskettiin,koska taikina oli liian tarttuvaa ja löysää muuten.

DONITSIT:

2 munaa

3/4 dl sokeria

2 dl ruokakermaa

2 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria(voisi laittaa enemmänkin)

1/2 tl suolaa

n.6 1/2 dl jauhoja(minä laitoin 7 1/2-8  ja vielä taikinaa kaulitessa lisäsin ,koska tahto tarttua kiinni)

50 g sulatettua margariinia

Vaahdota munat ja sokeri.Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet,vuorotellen ruokakerman kanssa.Lisää lopuksi sulatettu rasva.Anna taikinan levähtää hetki.Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi.Ota siitä pyöreällä muotilla kakkuja(esi.juomalasilla)Tee keskelle reikä vaikka pullonkorkilla tms.Paista kuumassa öljyssä,kauniin ruskeaksi.Kuorruta.

 

taikina kaulitaan ja donitsin muoto painetaan vaikka lasilla tms.ja keskustan reikä vaikka korkilla