Viikonloppuna innostuin tekemään Moussakaa...ruokamuistoja Kreikasta monen vuoden takaa herkkua,tein siis omaan tyyliin....ohje myöhemmin
MOUSSAKA VILIJAANAN TAPAAN:
1 munakoiso
öljyä
5 perunaa
500 g jauhelihaa
silputtu punasipuli
valkosipulia
suolaa,kanelia,pippuria
1 prk yrteillä maustettua tomaattimurskaa
Viipaloi munakoiso ja perunat.Ripottele munakoisoviipaleille suolaa ja itketä niitä hetken aikaa(poistaa liikaa nestettä)Ruskista jauheliha ja sipulisilput.Mausta seos.Paista munakoiso ja perunaviipaleet pannulla öljyssä.Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoa,perunaa ja jauhelihakastiketta.Kaada päälle becamelkastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta.Paista 175 asteisessa uunissa tunnin puolitoista.
BECAMELKASTIKE:
nokare voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
maitoa
muskottipähkinää,suolaa
1 muna
juustoraastetta
Sulata voi ja lisää joukkoon jauhot.Sekoittele hetki,mutta älä ruskista.Ala lisätä maitoa pikkuhiljaa,niin,että seos on ensin tahnamaista.Lisää maitoa,kunnes saat halutun paksuisen kastikkeen.Mausta muskotilla ja suolalla.Anna kastikkeen jäähtyä hieman,sekoita siihen lopuksi yksi kanamuna.
Kommentit