Loppiaisen pääruoka oli Uunissa pitkään muhinut Peuranliha kera juuresten...tai oikeammin vain porkkanan ja valkosipulin.Äärimmäisen herkullista ja mureaa lihaa lisänä Pannuperunat,pavut ja salaattia.Olipa tarjolla vielä Joululta Bataatti-vuohenjuustolaatikkoakin.(jännä juttu muuten,pikkulikka popsi laatikkoa tyytyväisenä,otti kahdesti lisääkin,vaikka Jouluna ei sitä maistanutkaan...eikä kyllä puhuttu mitä siinä on)
UUNISSA HAUDUTETTUA PEURAA:
700 g peuranpaistia paloiteltuna
voi/öljy
1 tl pippurisekoitusta
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1/2 tl sinappijauhetta
1 pkt pekonia
3-4 kpl valkosipulinkynsiä
4 porkkanaa
1/2 l vettä
1 lihaliemikuutio
Ruskista lihapalat voi/öljyseoksessa.Mausta ne.Lisää joukkoon silputtu pekoni.Kuullottelel hetki.Lisää sitten valkosipulit ja kuoritut suikaloidut porkkanat.Lisää vesi,johon lihaliemikuutio on liuotettu.Hauduta 3 1/2 tuntia 150 asteisessa uunissa.
Kommentit