Mureke on yksi lempiruoistamme ja tähän mureketaikinaan lisäsin tälläkertaa raejuustoa mukaan...

paistoin murekkeen Iloleipurin sydänvuoassa...muotovuokien hyötykäyttöä siis edelleen

 

RAEJUUSTOINEN MUREKE:

700 g jauhelihaa

suolaa,maustepippuria,paprikajauhetta

1 silputtu kuullotettu sipuli

1 muna

3 siivua vehnäleseleipää

1 dl korppujauhoja

1,5 dl  vettä

1 dl raejuustoa

pikku töräys ketsuppia

 

Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset ja anna sen tekeytyä,puolisen tuntia.Paista koepulla tai maista taikinaa,lisää mausteita tarvittaessa.Painele taikina uunivuokaan ja paista 175-200 asteisessa uunissa n.30-45 minuuttia.Perunat kypsymään samaan uuniin ja jatka niiden kypsentämistä vielä,kun olet ottanut murekkeen pois(tai laita ne pikkasen aikaisemmin uuniin)

aika paljon irtosi rasvaa murekemassasta paiston aikana,mutta sen hyödynsin ruskean kastikkeen valmistukseen

lisäkkeenä juustoiset hasselbacanit