Halloween viikonloppuna syötiin porsaanfilettä...paistoin fileen viipaleina ja tein kermaisen kastikkeen purjosipulilla.Lisäkkeenä oli uunissa paistetut perunakuutiot.
PORSAANFILE PURJO-KERMAKASTIKKEELLA:
1 porsaanfile naturel
öljy/voi
suolaa,pippuria
pätkä purjosipulia
1 prk kermaa
soijaa,sinappia,ketsupia
pippuria
caram masala mausteseosta hippunen
Ota filee huneenlämpöön ainakin tunniksi.Poista fileestä mahdolliset kalvot ja viipaloi se sentin parin siivuiksi.Ruskista siivut nopeasti molemmilta puolilta,öljy/voiseksessa,mausta palat..Nosta palat odottamaan folion alle hetkeksi,kun valmistat kastikkeen.Viskaa purjosipuliviipaleet samalle pannulle,jossa paistoit lihat.Kuullottele hetken aikaa.Kaada kerma joukkoon,mausta se ja kiehauta senverran,että kastike sakenee. Tarkista maku!Nosta lihat takaisin pannulle.Anna hetken aikaa hautua
MAUSTETUT PERUNAKUUTIOT:
kiinteää kuutioitua perunaa
öljyä
yrttisekoitusta(suolatonta)pippuria ja ripsaus suolaa
Viskaa kuutioidut perunat voideltuun uunivuokaan.Mausta ne ja paista 200 asteisessa uunissa tunnin verran(kokeile kypsyyttä)
Kommentit