Halloween viikonloppuna syötiin porsaanfilettä...paistoin fileen viipaleina ja tein kermaisen kastikkeen purjosipulilla.Lisäkkeenä oli uunissa paistetut perunakuutiot.

 

PORSAANFILE PURJO-KERMAKASTIKKEELLA:

1 porsaanfile naturel

öljy/voi

suolaa,pippuria

pätkä purjosipulia

1 prk kermaa

soijaa,sinappia,ketsupia

pippuria

caram masala mausteseosta hippunen

 

Ota filee huneenlämpöön ainakin tunniksi.Poista fileestä mahdolliset kalvot ja viipaloi se sentin parin siivuiksi.Ruskista siivut nopeasti molemmilta puolilta,öljy/voiseksessa,mausta palat..Nosta palat odottamaan folion alle hetkeksi,kun valmistat kastikkeen.Viskaa purjosipuliviipaleet samalle pannulle,jossa paistoit lihat.Kuullottele hetken aikaa.Kaada kerma joukkoon,mausta se ja kiehauta senverran,että kastike sakenee. Tarkista maku!Nosta lihat takaisin pannulle.Anna hetken aikaa hautua

 

MAUSTETUT PERUNAKUUTIOT:

kiinteää kuutioitua perunaa

öljyä

yrttisekoitusta(suolatonta)pippuria ja ripsaus suolaa

 

Viskaa kuutioidut perunat voideltuun uunivuokaan.Mausta ne ja paista 200 asteisessa uunissa tunnin verran(kokeile kypsyyttä)