tein tässä yhtenä aamuna bostonpullaa perheelle,koska itse olen iltaan töissä,ajattelin että saavat herkutella...nooh,tuli sitä itse kunkin syötyä välissä siis,itsetehtyä omenasosetta ja rouhittua valkosuklaata.Täällä Vadelmainen versio :)

 VALKOSUKLAA-OMENABOSTON:

2 dl  punaista maitoa

pala hiivaa

1 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

ripaus suolaa

1 muna

vehnäjauhoja

100 g voita sulatettuna

omenasosetta

1 levy pandan valkosuklaata

 

Lämmitä maito ja anna hiivan liueta siihen,sekoittaen.Lisää sokeri,kardemumma,suola ja kanamuna.Vatkaa joukkoon jauhoja ja sulatettu voi.Lisää jauhoja niin,että saat kimmoisan,pehmeän ,kulhon reunoilta irtoavan taikinan.Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla.Kaulitse taikina suorakaiteen muotoon.Levitä taikinalle hieman voita(voi jättää poiskin) omenasosetta ja rouhittua valkosuklaata.Kääri rullalle ja leikkaa muutaman sentin paksuisiksi viipaleiksi.Nostele viipaleet irtopohjavuokaan ja kohota lämpimässä.Voitele kanamunalla ja ripottele päälle raesokeria.Paista 175-200 asteessa,alatasolla tunnin verran.Koristele jäähtyneenä valkosuklaarouheella.