Mielessä kaiveli ajatus millaisia on ns.oikeat viinerit(viinerikeskustelua käytiin joskus ''pikaviinereitä''tehtyäni)ja niitä oli tarkoitus kokeilla...siis tarkoitus,eli kokeilu nyt ei ihan putkeen mennyt...ensinnäkin aloitin leipomisen mahdollisimman huonoon aikaan,ennen töihinlähtöä ja koska viinerien teko vaatii AIKAA,tekeleet eivät ihan onnistuneet   osan päällä appelsiinimarmeladia.

Tässä kuitenkin ohje jota käytin(vinkkiä otettu monesta eri ohjeesta,viinereille kun löytyi ohjeita vaikka millä mitalla) ja uutta kokeilua lupaan

WIENERIT:

2,5 dl maitoa

1 hiiva

1 kanamuna

1 dl sokeria

ripaus suolaa

8-9 dl vehnäjauhoja

200 g voita viipaleina

 

Liuota hiiva kylmään maitoon.Lisää sokeri,muna,suola ja suurin osa jauhoista.Alusta loput jauhot taikinaan,niin että se irtoaa kulhon reunoilta.Laita taikina viileään kymmeneksi minuutiksi.Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.Levitä viipaloitu voi 2/3 osalle taikinaa ja taita rasvaton osa päälle.Kaaviloi taikina kevyesti taas suorakaiteen muotoon.Nosta taikina taas viileään 10 minuutiksi.Toista tämä kaksi kertaa.Kaaviloi taikina sitten jälleen suorakaiteen muotoon(n.25x60) leikkaa lyhyemmältä sivulta noin puolentoista sentin levyisiä nauhoja ja kierrä ne kierteelle,käännä kahdeksikoksi tai pyöreiksi viinereiksi.Anna kohota lämpimässä paikassa.Nosta päälle nokare hilloa/vaniljakiisseliä.Voitele kanamunalla,ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. 

 

Kokeilin ihan tuollaisia ''pyöreitä'' ja sitten oli tarkoitus tehdä ''kahdeksikon''mallisia,hmmm...No,hyviltä ne maistui,kaikki meni samana iltana