Tämä oli namia...lisänä oli kermavaahto,johon olisin kernaasti lisännyt kanelia mausteeksi,mutta kaikki vaahto oli jo kadonnut parempiin suihin,kun itse pääsin herkun kimppuun kelpasi kyllä ilmankin.

Edit:Alkuperäinen ohje siis lahjaksi saamastani kirjasta Parhaat Leivonnaiset

 

OMENACLAFOUTIS:

1 dl sokeria

2 kanamunaa

2 dl maustamatonta jugurttia

1 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

2 omenaa viipaleina

 

Vatkaa sokeri ja kanamunat vaahdoksi.Lisää joukkoon jugurtti ja kerma.Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne munaseokseen,vähän kerrallaan,samalla sekoittaen.Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja painele päälle omenalohkot.Paista 200 asteisessa uunissa n.30-40 minuuttia.

 

tähän pannukakun ja piiraan välimuotoon,voi myös käyttää marjoja,esim.vadelmia,mansikoita tai mustikoita...itse kokeilen pian vadelmaista versiota.

tässä ennen tomusokeria ja sitten kuva palasta,josta olivat taas sokerit kadonneet,taisi olla liian lämmin piiras