Tätä herkkua tehtiin aikoja sitten...lohifileen päälle tein kuorrutuksen hapanleivästä ja pekonisilpusta...

 

HAPANLEIPÄ-PEKONILOHI:

Lohifile (meillä oli pala suuresta fileestä,en painoa huomannut katsoa)

suolaa,pippuria

3-4  real leivän siivua pilkottuna

1/2 pkt pekonia silputtuna (jos haluat rasvattomampaa,paista pekoni ensin ja imeytä liika rasva pois)

tillisilppua

1 prk ruokakermaa

 

Laita ruodoton file uunivuokaan,nahkapuoöi alaspäin.Mausta file suolalla ja pippurilla.Levitä kerros tilliä kalan päälle.Kuullottele lepäpaloja  ja pekonisilppua ensin pannulla ja levitä se sitten kalan päälle.Lisää vuokaan kerma.Laita kala uuniin 200 asteseen ja anna kypsyä noin tunnin ajan.

 

tässä kuvat vielä kypsentämättömästä lohesta