Kaalikääryleet on niin herkkua...laitan nyt tähän vähän oheistusta,jos joku ei ole sattunut vielä kokeilemaan Täytteessä jauhelihaa,riisiä,sipulia jne.Kaalin keittämisestä en huomannut kuvaa ottaa...

Kaalin kantaan kannattaa tehdä ristikkoviilto ja kovertaa myös hiukan puumaista kantaa pois,niin saa lehdet helpommin irti.Keitä kaalia runsaassa väljässä suolatussa vedessä,kunnes lehdet pehmiävät.

TÄYTE:
400 g jauhelihaa
1 silputtu sipuli
silputtua kaalia
1 muna
loraus kermaa
keitettyä riisiä (1 dl riisiä +4 dl vettä+ puolikas liemikuutio)
suola,meiramia,pippuria,siirappia,kermaa,keitinvettä

Keitä riisi kypsäksi,vedessä jossa on puolikas liemikuutio.Ruskista jauheliha ja sipulisilppu.Lisää joukkoon riisi, hienonnetut kaalinlehdet,muna,kerma ja mausteet sekä siirappia.

 

ohenna lehtiruotia terävällä veitsellä,ettei se jää paksuksi ja kovaksi,kypsyy myös nopeammin...levitä runsas ruokalusikallinen täytettä kaalinlehdelle...

taita kaalin alapuolelta osa vaakasuoraan keskelle,täytteen päälle ja käännä molemmat sivut keskelle..

 

rullaa kääryle tiukaksi paketiksi....lado kääryleet tiukasti vieri viereen,voideltuun uunivuokaan,lorauta joukkoon kermaa ja kaalin keitinvettä,valuta päälle siirappia ja lisää päälle voinokareita.Paista 150-175 asteisessa uunissa 1,5-2 h

 

pikkasen liian tummilta näyttää(jätin valvonnan muille,kun kiiruhdin itse töihin)