Viime viikonlopun herkkua...Meillä oli pakastimessa aika pitkään Ankanfile odottamassa,mies sen osti ja tahtoi kokeilla valmistamista.Minä ensin vähän kammoksuin mokomaa,mutta kyllä siitä vaan hyvää tuli

En tiedä sitten,olisko Ankka kuulunut jättää punertavaksi sisältä,mutta minä VAADIN,että se paistetaan kunnolla,koska paketissa erikseen mainittiin,että pitää kypsentää kunnolla?!!

 

 ANKAN KYPSENTÄMINEN:

Sulata ankanrinta huoneenlämmössä.Leikkaa nahkapuoleen ristikkoviillot ja pane rinta nahkapuoli alaspäin kylmään pannuun.Paista pintaan kaunis väri,kummallekkin puolelle.Mausta suolalla ja pippurilla.Kääräise ankanrinta folioon ja loppukypsennä 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

 

 

 

lisäkkeenä pariisinperunat,jotka paistettiin ankanrasvassa ja vuohenjuustoiset porkkanat.

 

 

UUNIPORKKANAT VUOHENJUUSTOLLA:

(tämän tein ''näppituntumalla)

 porkkanoita suikaleina

oliiviöljyä

balsamiviinietikkaa

kuivattua timjamia

valkosipulia oman maun mukaan

loraus siirappia

ripsaus merisuolaa ja pippuria

murusteltua vuohenjuustoa

 

Keitä porkkanasuikaleita hetken aikaa,n.5-8 minuuttia,kunnes hieman pehmenevät.Kaada vesi pois ja lado porkkanat uunivuokaan.Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.Lisää valkosipulisilppu ja mausteita,timjami,siirappi,suola ja pippuri.Kääntele varovasti sekaisin.Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.Lisää lopuksi murennettu vuohenjuusto.