1240397362_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

pullaa leivoin pitkästä aikaa ja täytteeksi rahka-vaniljajauheseos,sekä kanelia ja rusinoita.

 

PULLATAIKINA:

3 dl maitoa

1/2 palaa hiivaa

1 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

ropsaus suolaa

1 muna

1 dl kaurahiutaleita

100 g sulatettua margariinia

vehnäjauhoja

 

Liuota hiiva lämpimään maitoon.Lisää sokeri,kardemumma ja suola.Vatkaa joukkoon muna.Lisää kaurahiutaleet ja osa vehnäjauhoista.Sekoita rasva joukkoon jauhojen kera.Lisää jauhoja niin,että saat kulhon reunoilta irtoavan,kuitenkin pehmeän taikinan.Kohota lämpimässä.

 

RAHKA-VANILJATÄYTE:

1 prk rahkaa

vaniljajauhetta

2 tl vaniljasokeria

sokeria tarvittaessa

 

Sekoita rahkan joukkoon vaniljajauhetta(oman maun mukaan)lisää vaniljasokeri ja tarvittaessa hienoa sokeria.Anna tekeytyä hetki.Kauli taikina,levitä rahkaseos taikinalevylle.Ripottele päälle kanelia ja rusinoita.Kääri rullalle,leikkaa muutaman sentin levyisiä paloja,nosta pellille ja kohota.Voitele munalla,ropsauta päälle pähkinärouhetta.Paista 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi.

 

1240397340_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

ei noista mitään nättejä tullu,taitaa olla taito ruosteessa,kun en ole leiponu pitkään aikaan Silmänisku

 

AURINKOISTA VIIKONLOPPUA KAIKILLE Nauru