1559858.jpg

Näihin leipiin ohjeen nappasin Mimmi Mutikaiselta,Kiitokset Mimmille,ihania oli =)

Kauraleipäset ( noin 20 kpl )

5 dl maitoa

40 - 50 g tuorehiivaa

2 tl suolaa ( tai vähän vähemmän...)

1 rkl fariinisokeria (myös siirappi käy )

4 dl kaurahiutaleita

7 - 8 dl vehnäjauhoja

noin 1 dl sulatettua rasvaa

Valmistaminen:

- kuumenna maito kädenlämpöiseksi eli noin 37 asteiseksi ( jos käytät kuivahiivaa 42 asteiseksi)

- lisää maitoon hiiva ja mausteet ja sekoita tasaiseksi

- lisää kaurahiutaleet ja alusta vehnäjauhoilla pehmeäksi taikinaksi. Lisää rasva alustusvaiheessa. Jätä taikina pehmeäksi! Voit myös käyttää taikinaan muita jauhoja esim. sämpyläjauhoseoksia...

- kohota taikina peitettynä

- kaulitse kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä noin2 cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreitä lätkiä ( minä käytin pasteijamuottia) ja laita lätkät pellille ja tee sitten pyöreä reikä keskelle esim omenaporalla ( minä käytin tyllaa)

- kohota leipäset hyvin ja pistele sitten haarukalla ja paista 200 - 225 asteisessa uunissa keskitasossa 12 - 15 min. ...... uunista riippuen



1559860.jpg