1465628.jpg

Taikinan joukkoon raastoin pari porkkanaa ja lisäsin pari desiä kaurahiutaleita.

3 dl maitoa
pala hiivaa
karkeaa suolaa ripaus
2 porkkanaa raastettuna
2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl öljyä
vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva.Lisää joukkoon ripsaus karkeaa suolaa.Lisää myöskin porkkanaraaste ja kaurahiutaleet,sekoita hyvin.Lorauta joukkoon öljy ja lisää jauhoja,hyvin sekoittaen,niin että saat kimmoisan,kulhon reunoilta irtoavan taikinan.Nostat taikina lämpimässä paikassa peitettynä.Leivo kaksi pitkulaista leipää,nostata uudestaan.Voitele vedellä,ripota päälle kaurahiutaleita ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia,kunnes näyttävät kauniin ruskeilta.