1401116.jpg


Pääruoaksi söimme karitsanpaistia(ensimmäistä kertaa teimme).Oli kyllä herkullista ja mehevää.Lisänä mokkakastike ja valkosipuliperunat(joista en erikseen huomannut kuvaa ottaa) juomana punaviini.

Paisti laitettiin huoneenlämpöisenä 150 asteiseen uuniin,uunipannulle.Lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan.Paistoimme karitsaa  n.2 tuntia 20 minuuttia.Paistamisen jälkeen kiedoimme paistin folioon vetäytymään.Lihanesteen käytimme kastikkeen tekemiseen.

Mokkakastike:
sokeria
tilkka lihan paistonestettä
1 dl punaviiniä
n.2-3 dl vahvaa kahvia
1/2 lihaliemikuutio
loraus kermaa
suurustus maissijauhoilla
rosmariinia
pippuria


Sulata sokeri pannulla ja anna hieman ruskistua.Lisää  lihaneste,punaviini ja kahvi(kannattaa maistella,jotta tietää kuinka paljon esim.kahvin makua haluaa)Anna kastikkeen kiehua kokoon.Lisää joukkoon liemikuutio,kermaa ja suurusta kastike.Lisää mausteet.Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ja tarkista maku.

1401114.jpg

1401271.jpg