889161.jpg

Tämä kakku oli alunperin hieman erilainen...ohjeessa käskettiin laittaa hapankorppuja kakun reunoille,mutta ne menivät niin ikävän näköisiksi(ruttuun jne.siis eivät pysyneet suorassa)joten otin ne pois.

POHJA:
200 g hapankorppuja(ohjeessa käskettiin laittamaan korput kokonaisina pohjalle,mutta suosittelisin kuitenkin murskaamaan ne ja sekoittamaan rasvan kanssa yhteen ja painelemaan vuokaan)
kostuta hapankorput nopeasti lämpimässä vedessä ja kääri ne voipaperiin odottamaan.

LOHITÄYTE:
200 g kylmäsavulohta pilkottuna
1 prk ranskankermaa
1 prk kermaviiliä
1 prk kuohukermaa vaahdotettuna
reilusti silputtua tilliä
sitrrunapippuria
5 liivatelehteä + 4 liivatetta toista täytettä varten
3 rkl limen mehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään runsaaseen veteen.Sekoita ranskankerma,kermaviili,lohenpalat,silputtu tilli ja pippuri.Nostele vaahdotettu kerma joukkoon.Liuota liivatteet kuumennettuun limenmehuun ja sekoita ohuena nauhana kalaseokseen.
Lado kostuneet hapankorput irtopohjavuokaan ja reunoille(jos haluat), pohjalla leivinpaperi.Kaada kalaseos pohjan päälle.

TONNIKALATÄYTE:
1 prk ranskankermaa
1 prk kermaviiliä
1 prk tomaattitonnikalaa
tilliä
pippuria
limen mehua

Valmista kuten edellinenkin täyte.Kaada tonnikalatäyte,lohitäytteen päälle ja nosta vuoka hyytymään jääkaappiin.Koristele seuravana päivänä.

(Minä tosiaan poistin hapankorput kakun reunoilta,koska ne olivat rutussa,eivät pysyneet suorassa:/)

889162.jpg