843222.jpg

Tein leipää Katariinan ohjeella...ei ihan onnistunut,siinä mielessä,että leipä ei oikein kohonnut ja repeili aika pahasti...mutta nyt luettuani tarkemmin taas kerran ohjeen,huomasinkin että taikina piti kohottaa uunissa,siinä lienee syy,minä nimittäin kohotin lämpimän hellan päällä!!Niinpä niin,kannattaisi tarkastaa ohje ennen leipomista :D Minäkin kirjoitin vaan määrät ylös ja muistin että taikina laitetaan viileään yöksi!!Jokatapauksessa hyvää leipäää ,KIITOS KATARIINALLE!!!=)Seuraavalla kerralla teen sanasta sanaan oikein ;D

3 dl kylmää vettä
1/3 pkt hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria(minä laitoin hunajaa)
2 rkl öljyä
1 dl kauraleseitä(minä laitoin kaurahiutaleita)
1 1/2 dl ruisjauhoja
hiivaleipäjauhoja(minä laitoin vehnäjauhoja)

Liota hiiva kylmään veteen.Lisää suola,sokeri(hunaja)öljy,leseet (kaurahiutaleet)ja ruisjauhot.Alusta pehmeäksi taikinaksi hiivaleipäjauhoilla(vehnäjauhoilla).Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi.Aamulla leivot taikinasta 3 patonkia muistuttavaa leipää ja peität ne leivinliinalla ja laitat 40 asteiseen uuniin kohoamaan leivinliinoineen puoleksi tunniksi.Nostat leivät pois ja kohotat uunin lämmön 200 asteeseen.Paista leipiä 20-25 minuuttia.


843223.jpg

Hyvää leipä kyllä oli =P