424233.jpg

Tämän ohjeen nappasin uudesta Koti ja Keittiö lehdestä....

1 pieni purjosipuli silputtuna
1 rkl margariinia
1 l vettä
1-2 kasvisliemikuutiota(käytin yhden)
400 g kukkakaalia
3 paahtoleipäviipaletta
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 pkt koskenlaskija-viherpippurisulatejuustoa(itse käytin tavallista)
rouhittua mustaapippuria maun mukaan
1 dl ruokakermaa

Pese ja leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi,kuullota margariinissa,kattilassa.Lisää vesi,liemikuutio,murennettu leipä ja paloiteltu kukkakaali.Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulit.Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia,kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet.Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää paloiteltu juusto.Kuumenna sekoittaen,kunnes juusto on sulanut ja lisää ruokakerma.Tarkista maku ja lisää mustapippuria tarvittaessa.
Lisäsin päälle oliiveja pilkottuna,tämä ei kuulunut ohjeeseen.