422489.jpg

Tämänkin kakun ohje oli uusimmassa Etiketti-lehdessä...ihan samanlainen ei kakku ole,koska jätin päälle kuuluneen pintahyytelön pois ja muunsin muutenkin tätä meille sopivaksi(suluissa alkuperäinen ohje)Pinta on hieman epätasainen,mutta ei se makuun vaikuttanut ja tuon sokerin olisi voinut pyyhkiä reunasta pois...kumosin reunataikinan varmuuden vuoksi sokeroidulle leivinpaperille!!

RAITATAIKINA:
2 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kaakaojauhetta(tummaa)
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri.Lisää sekaan jauhot,joihin on sekoitettu leivinjauhe.Jaa taikina kahtia ja sekoita toiseen kaakojauhe.Lusikoi taikina vuorotellen raidoiksi voidellun leivinpaperin päälle.Paista 220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.Kumoa levy ja jäähdytä.(itse kumosin sokeroidulle paperille)

POHJA:
200 g kanelikeksejä(ohjeessa pikkuleipä tai piparimuruja)
70 g margariinia(ohjeessa 50 g voita)

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun margariiniin.Vuoraa irtopohjavuoan pohja kelmulla ja painele seos siihen.Leikkaa raitataikinasta reunoille sopivat palat.

TÄYTE:
6 liivatetta(ohjeessa 5)
200 g maustamatonta tuorejuustoa(ohjeessa 400 g vaniljatuorejuustoa)
200 g vaniljajugurttia
1 tl vaniljasokeria
1 dl vahvaa kahvijuomaa
1 prk flora vispiä(ohjeessa kermaa)
sokeria oman maun mukaan(ohjeessa 1 dl)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.Sekoita keskenään juusto, vaniljajugurtti,sokerit ja kahvi.Vaahdota flora vispi.Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa kahvia ja sekoita hieman jäähtyneenä juustoseokseen.Lisää lopuksi nostellen vispivaahto.Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kylmässä 4 tuntia tai yön yli.
(ohjeessa kaikki täytteen ainekset pyydettiin sekoittamaan yhteen ja sitten lisäämään liivatteet,mutta minä tein niinkuin aina hyydykekakuissa ja vaahdotin kerman erikseen)


PINNALLE:
2 dl kahvijuomaa
2 rkl sokeria
2 liivatetta
kahvipapukaramelleja

Sekoita makeutettuun kuumaan kahviin liivatteet.Anna seoksen jäähtyä ja hieman hyytyä.Levitä seos hyytyneen kakun päälle.Koristele.
Tämän siis itse jätin pois!!

422498.jpg

Tämä oli tajuttoman hyvää t.kahvikissa ;)