Tämä ohje on alkuperältään Jope Ruonansuun ja Hannun(valitettavasti en sukunimeä muista) ja he käyttivät hirvenlihaa...tähän kuuluu lisäksi ihana homejuustokastike!!Padassa  on juureksia,poronlihaa,punaviiniä jne...
(olen tehnyt tätä ruokaa myös saksanhirvestä)Tämä ruoka tehtiin yhdessä miehen kanssa,hän paloitteli lihat ja minä suikaloin juurekset,loput hoiti sitten mies!!=)

400 g poronlihaa
150 g siankylkeä
1-2 porkkanaa
1 purjo
1 palsternakka
1/2 mukulaselleri
valkosipulia maun mukaan(laitettiin 2 kynttä)
2 dl lihalientä
2 dl punaviiviä
valkopippuria,yrttejä
100 g aurajuustoa murusteltuna

Suikaloi juurekset ja purjo tulitikun kokoisiksi.Ruskista siankylki ja poronliha.Laita lihat uunivuoan pohjalle.Laita lihojen päälle hienonnettu valkosipuli ja juuressuikaleet.Ripottele päälle mausteet ja kaada joukkoon lihaliemi ja punaviini.Kypsennä 200 asteisessa uunissa ,kunnes liemi alkaa kiehua,alenna sitten lämpö 175 ja anna hautua reilu tunti.

HOMEJUUSTOKASTIKE:
Kaada varovasti juurespadan liemi pannulle
murustele homejuusto joukkoon suurustamaan kastike.Sekoittele ja anna juuston sulaa.

Tarjoa perunamuusin kera!!Nosta poro-juurespataa muusin keskelle ja ota kastiketta päälle.