AATTOAAMU:Alkaa Riisipuurolla ja Sekahedelmäkiisselillä

KALAPÖYTÄ:
Keitetyt perunat
Kylmäsavulohi
Lohirullat
Herkkukurkku-lohimousse(ohje)
Sillikaviaari
Majoneesi-silli
Rosolli
Italiansalaatti
Mallaslimppu(äitini tekemää)

PÄÄRUOKA:
Kinkku
Savustettua poroa(kuva)
Porkkanalaatikko(Äitini tekemä)
Lanttulaatikko(ohje)
Perunalaatikko(ohje)
Maksalaatikko(?)
Hunajasinappi(ohje)


JUUSTOPÖYDÄSSÄ:
Mustapekkajuustoa
Aurajuustoa
Tuorejuustoa
Pipareita,hedelmiä


JÄLKIRUOKA:
Lakkaparfee

KAHVIN KERA:
Joulupulla(ohje+ohje)
Pipareita(ohje)
Torttuja(ohje)
Pasteijoita(ohje)
Maustekakku(ohje)
Nameja(ohje+ ohje)
Joulupöydän tähtikakku

*  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Ohjeita ja kuvia laitan sitämukaa kun ruokia valmistuu...mutta jos joku haluaa jonkun tietyn tarjottavan ohjeen aiemmin,sitten komentteihin vaan pyyntö ,niin kirjoitan sen mielelläni!!=)

SEKAHEDELMÄKIISSELI:
1 pss sekahedelmiä
n.1/2 l vettä
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
kanelitanko
tilkka vettä
ja 1,5 rkl perunajauhoja

Pilko sekahedelmät pieniksi paloiksi.Anna niiden liota vedessä jonkin aikaa.Lisää joukkoon kanelitanko,keitä sitten hedelmät pehmeiksi.Poista kanelitanko ja mausta kiisseli.Sekoita joukkoon vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot.Anna kiisselin pulpahtaa!!
314144.jpg

LAKKAPARFEE:
2 kanamunaa
1/2 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 prk lakkahilloa(n.430g)
100 g omar-karamelleja

Leikkaa karkit pieniksi paloiksi.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Vatkaa myös kerma ja mausta vaniljasokerilla.Yhdistä vaahdot keskenään.Lisää varovasti nostellen hillo ja karamellipalat vaahtoon.Huuhdo rengasvuoka kylmällä vedellä ja kaada seos vuokaan.Peitä kelmulla.Jäädytä mielellään yön yli!!Tarjolle tuotaessa kasta vuoka kuumaan veteen.Koristele haluamallasi tavalla(vaikka lakoilla,jos niitä sattuu pakkasessa olemaan):)Tämän parfeen olen tehnyt myös mansikkahillosta ja on hyvää!!=)
314147.jpg

314150.jpg


ITALIANSALAATTI:
4-5 keitettyä porkkanaa suikaleina
2-3 omenaa suikaleina
pala salaattisipulia silputtuna(tai purjoa)
4 herkkukurkkua suikaleina
2 purkkia herneitä(suolaliemessä,valutettuna)
100-200 g Balkaninmakkaraa suikaleina
2-3 dl keitettyä makaronia(joko sarvimakaronia tai rakettispagettia)
majoneesia(voi hyvin käyttää kevytmajoneesia) noin 2 -3 dl,ohennettuna tilkalla kermaa
suolaa,valkopippuria

Kaikki ainekset sekoitetaan salaattikulhossa,varovasti,koska esimerkiksi herneet hajoavat helposti.Majoneesi ohennetaan halutessa tilkalla kermaa ja sekoitetaan mausteiden kera varovasti nostellen salaattiin.Maistele ja lisää mausteita oman makusi mukaan!!Määriä kannattaa katsoa siinä tehdessään,koska parhaiten näkee kuinka paljon mitäkin ainesosaa salaattiinsa haluaa!!(tässä vielä ilman majoneesia)
318473.jpg

ROSOLLI:
4 porkkanaa
4 perunaa
4 punajuurta
2 omenaa
2 suolakurkkua
1 sipuli

Porkkanat ja perunat ja punajuuret kuoritaan ja keitetään(itse höyrytin pokkanat)Jäähdytä ja pilko paloiksi.Pilko myös suolakurkut,kuoritut omenat ja sipuli.Sekoita ainekset salaattikulhossa.Voit tehdä kastikkeen rosollille vaahdotetusta kermasta ja säilykepunajuurien liemestä,sekä mausteista!!
312210.jpg

LOHIRULLA:
300 g kylmäsavulohiviipaleita
100 g katkaraputuorejuustoa
1 dl kermaa
tilliä,sitruunamehua,pippuria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoon.Mausta seos.Levitä kalaviipaleet limittäin suorakaiteen muotoon,kelmun päälle.Levitä täyte kalafileille ja kääri rullalle.Peitä tiukkaan pakettiin kelmuun  tai leivinpaperiin ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi,niin rulla on helppo leikata viipaleiksi!!
314142.jpg

tässä pakastimeen menossa...
312220.jpg

PORKKANALAATIKKO:

312211.jpg

Äitini tekemää...en ole ohjetta kysynyt,mutta jos joku sen haluaa niin voin kysyä!!;)