183980.jpg

POHJA:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.Lisää yhdistetyt kuivat aineet,sekoittaen varovasti.Kaada pellille,leivinpaperin päälle ympyrän muotoon.Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 7-8 minuuttia.Kumoa sokeroidulle paperille.Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen ympyrä ja kostuta omenamehulla.Korista reuna raparperin paloilla(ja/tai mansikoilla)

TÄYTE:
n.6 dl raparperin paloja
1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tlk creme vispiä + 2 tl vaniljasokeria(tai creme vanillaa)
1 prk rahkaa
4 liivatelehteä
2 rkl omenamehua
n.1 rkl sokeria

Keitä raparperit sokeri vedessä melkein soseeksi.Mausta kanelilla,jäähdytä.Liota liivatelehtiä n.10 minuuttia kylmässä vedessä.Vaahdota creme vispi sokerin kera (tai creme vanilla).Sekoita rahka + 1 rkl sokeria ja lisää raparperiseokseen.Liuota liivatelehdet kuumaan omenamehu tilkkaan,jäähdytä hieman ja sekoita ohuena nauhana raparperi-rahkaseokseen.Lisää lopuksi vaahdotettu vispi huolellisesti,varovasti sekoittaen.Kaada täyte pohjalle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa.(itse hosuin hieman ja kakku ei ollut vielä ihan kunnolla hyytynyt);O)

183983.jpg
Otin myös kuvan palasesta,että näette miten ihana kerros tuota täytettä on...ja koristelin palan nonpparelleilla,kun kaipasin jotain koristusta!(Olisihan tuon kakun voinut koristaa vaikka niillä raparperin paloilla) :)